Hoe kan je printen vanaf je telefoon?

Hoe kan je printen vanaf je telefoon?

Door de modernisering van alle technische apparaten, waaronder ook printers en smartphones, is het al jaren mogelijk om vanaf je telefoon een bestand of foto uit te printen.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, maar welke zijn dat nou?

Apps

Met moderne wifi-printers kan je zonder gedoe rechtstreeks vanaf een smartphones of tablet printen. Een vereiste is natuurlijk wel dat je smartphone in hetzelfde wifi-netwerk is aangesloten, ook heb je de hulp nodig van een app. Veel fabrikanten zoals Epson, Canon, HP, Brother e.d. hebben hiervoor een eigen ontwikkelde app beschikbaar voor IOS en Android.

AirPrint

Heb je een Iphone of Ipad? Werk je met een wifi-printer? Dan heb je de app van de fabrikanten meestal niet eens nodig. De meeste wifi-printers kunnen immers overweg met de AirPrint-technologie van Apple. Ook moet de app waaruit je wilt afdrukken AirPrint ondersteunen, uiteraard is dit het geval bij de IOS apps zoals Foto’s, Kaarten, Safari en Mail.

Ook ondersteunen veel fabrikanten gelukkig de AirPrint-technologie. Heb je een oudere printer en een Mac? plaats dan de app Printopia op je Mac, deze app ontvangt het signaal van je telefoon en stuurt de opdracht naar de printer.

Android plug-in

Printen via een android-apparaat is redelijk simpel, afhankelijk van het model is de mogelijkheid meestal standaard aanwezig. Mocht dit niet zo zijn hoef je alleen maar de printservice-plug-in te downloaden. Afhankelijk van het merk kan je in de Google Play Store de juiste app vinden.

Printerinstellingen

Via de knop met drie puntjes kom je bij de instellingen, wanneer de plug-in is geïnstalleerd kun je rechtstreeks vanuit een app afdrukken door op de knop met drie puntjes te drukken. Via Afdrukken kom je dan bij de printers, heb je een gewone A4 printer of heb je een A3 kleurenprinter? dan zul je die hier tegenkomen. Hierin kan je dan alle opties instellen.

Google Cloudprinter

Dit werkt met iedere printer, je moet via je Google-ID aangemeld zijn om gebruik te maken van google cloudprinter. Dit gebruik je om documenten via een beveiligde verbinding naar je printer te sturen. Dit gaat het makkelijkste als je een cloudprinter hebt die zelfstandig verbinding maakt met het internet. Je kan je printer koppelen aan de cloudprinter, zo hoeft je computer niet eens aan te staan om te printen op afstand.