Wat zijn de verschillen tussen een MacBook Air en Pro?

Wat zijn de verschillen tussen een MacBook Air en Pro?

Iedereen die op zoek is naar een nieuwe laptop komt al gauw uit bij een MacBook. Deze populaire notebook van Apple wordt door veel mensen aangeschaft vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Vaak bezit iemand al meerdere producten van Apple waarnaar er ook wordt besloten om een laptop toe te voegen aan het straatje. Echter zijn er op het gebied van de MacBook grote verschillen tussen de onderlinge modellen. In dit artikel lichten we twee soorten uit, namelijk de MacBook Air en Pro. 

MacBook Air

De MacBook Air is een ultra dunnen en lichte laptop. Meestal wordt hij verkocht in twee groottes, namelijk de 11 en 13 inch. Binnen deze MacBook zit al een ingebouwde Wi-Fi connector waarmee gemakkelijk verbindingen kunnen worden gemaakt met een netwerk. Tevens is er ook BlueTooth aanwezig om draadloze hardware apparatuur eenvoudig aan te sluiten. De MacBook Air is ook in het bezit van de Thunderbolt hogesnelheidsconnector. Hiermee kan de laptop supersnel bestanden downloaden en video’s/muziek afspelen.

Het is uitermate geschikt om te mailen, te internetten en video’s en foto’s te downloaden en te bekijken. Voor veel zakenlieden is het ook een uitstekende laptop om mee te werken. Ook om te studeren is de MacBook Air een geschikt apparaat. Het enige nadeel is dat uitbreiding van het geheugen niet mogelijk is. Daarom wordt er geadviseerd dat er een MacBook Air te worden gekocht met zoveel mogelijk opslagruimte.

 

MacBook Pro

De MacBook Pro wordt gezien als de meest verkochte laptop van de Apple modellen. Sommigen zeggen dat deze soort sneller is dan de MacBook Air, maar vaak blijft dat een individuele keuze. Het grote verschil is dat de MacBook Pro maar in één variant verkrijgbaar is en dat is de 13 inch. Deze laptop beschikt over ene ingebouwde SuperDrive. Hiermee kunnen makkelijk optische bestanden worden gelezen en eventueel gebrand. Daarbij beschikt de MacBook Pro over een ingebouwde Wi-Fi en BlueTooth connector. Echter heeft deze variant niet extra poorten voor USB of andere aansluitingen.

Iemand die niet veel extra’s hoeft te hebben kan prima overweg met een MacBook Pro. Net als de MacBook Air is deze laptop prima om mee te werken of te studeren. Echter kan de harde schijf als negatief worden bestempeld omdat deze vrij groot is en daardoor de prestaties kan verminderen. Over het algemeen hoeft dit geen probleem te vormen, maar kan er wel rekening mee worden gehouden.

TIP: Mocht u MacBook om wat voor reden dan snel stuk gaan, dan kunt u via deze pagina in contact komen met een professionele reparateur die u uit de brand kan helpen. Succes!