Zo heb jij supersnel internet in huis

Zo heb jij supersnel internet in huis

Nederlanders maken met steeds meer verschillende apparaten gebruik van het internet. In een gemiddeld gezin zijn al gauw 5 devices verbonden. Denk aan een vaste computer, een of meer laptops, smartphones, tablets, consoles of andere slimme apparaten zoals een koelkast, wasmachine of thermostaat. Hoe meer apparaten verbonden zijn met het internet, des te trager de verbinding doorgaans wordt. Merk jij dat het internet thuis wel wat sneller kan? Bekijk dan deze handige tips voor supersnel internet door je hele huis.

Tip 1: Check jouw internetsnelheid

Heb je last van traag internet? Check dan altijd de internetsnelheid. Er zijn verschillende speed tests waarmee je dit kunt doen. Zo’n speed test kun je het beste doen met een bekabelde verbinding. Haal je - via een kabel - een prima snelheid? Dan is er mogelijk iets mis met het wifi-signaal. Is de snelheid - via de kabel - te langzaam? Overweeg dan zeker ook een sneller internet abonnement.

 

Tip 2: zorg dat de router een centrale plaats in de woning heeft

De plek van de router heeft een grote invloed op de snelheid van het internet. Veel mensen neigen ernaar om de router op een wat onopvallende plek te zetten zodat deze vooral niet in het zicht staat. Probeer de router altijd een centrale plek in de woning te geven. Op die manier pikken alle vertrekken in het huis het signaal op.

 

Tip 3: Vermijd stoorzenders

In een woning zijn er verschillende stoorzenders die het Wifi-netwerk kunnen verstoren. Voorbeelden van stoorzenders zijn bijvoorbeeld een draadloze deurbel. Maar ook apparaten die gebruik maken van  bluetooth techniek of andere elektrische bronnen kunnen een bedreiging vormen voor het wifi-bereik. Zet de router dus niet in de buurt van dergelijke apparaten.

 

Tip 4: Gebruik een extra router of wifi-repeater

Is de internetsnelheid nog steeds niet op het gewenste niveau? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van extra routers, wifi-repeaters en boosters. Je kunt eenvoudig een nieuwe router bestellen en deze installeren op een plek waar het signaal zwak is. Ook repeater werkt weer iets anders: dit apparaat pikt het signaal op, en zendt het weer verder uit.

 

Bonustip: kies voor glasvezel

In de toekomst gaan alleen maar meer apparaten gebruik maken van internet. Bijvoorbeeld voor het maken van een website of het surfen naar verschillende webshops. Huishoudelijke apparatuur als wasmachines en koelkasten worden al steeds vaker op het internet aangesloten. Daarnaast gebruiken we het internet steeds intensiever. Denk aan het downloaden van grote bestanden of het streamen van video’s in 4K. Zoek jij een toekomstbestendige verbinding? Kies dan voor glasvezel! Hiermee haal je tegenwoordig  snelheden van 500 Mb/s tot wel 1000 Mb/s. Weten of glasvezel al beschikbaar is in jouw straat of wijk? Doe de internet provider check en stap direct online over.